Workshopy NAŽIVO s Linkou bezpečí

V pondělí a v úterý nás navštívila Linka bezpečí, a to s projektem NAŽIVO. Na nižším stupni byly realizovány grantové programy na téma Když chci být v pohodě a Odlišnosti, na vyšším stupni pak byl zájem o Odlišnosti a Vztahy. V programu Když chci být v pohodě se žáci zamýšleli nad jednotlivými emocemi, které je v běžném životě provázejí, a společně diskutovali o tom, jak se svými osobními pocity pracovat. Téma Vztahy pak nastolilo otázky, jak se ve vztazích můžeme cítit, jak poznáme, že nám ve vztahu není dobře, příp. na koho se můžeme obrátit o pomoc. Odlišnosti zase ukázaly, v čem se můžeme lišit, jaké to pro nás je, když se lišíme, kde se vlastně odlišnosti berou a které z nich můžeme a které nemůžeme ovlivnit.

Témata přitom zvolili třídní učitelé s ohledem na specifické potřeby své třídy. Vybrané třídy se tak zúčastnily dvouhodinového workshopu s využitím interaktivních a zážitkových technik a žáci se měli možnost seznámit s možnými způsoby řešení problémů a náročných situací, např. i s využitím služeb právě Linky bezpečí.

Děkujeme Lince bezpečí za realizaci projektu NAŽIVO.

Mgr. Petra Moravcová


Podobné aktuality

Prvňáčci byli slavnostně pasováni
V pondělí 2. září posílili naše žákovské řady noví členové. Slavnostní pasování prvňáčků proběhlo v dopoledn.. více
Informace k zahájení nového školního roku
Vážení a milí rodiče, srdečně Vás zdravíme po letních prázdninách a rádi bychom Vás informovali o průběhu prvního š.. více
Static overlay
Chcete k nám přihlásit vaše dítě?

Poskytujeme dokonalé vzdělání pro vaše dítě každý den